3 Gode råd til den nye bestyrelse

3 Gode råd til den nye bestyrelse

Har du tænkt på at etablere en professionel bestyrelse? En bestyrelse, der kan hjælpe med de langsigtede strategier og at udstikke den rette kurs for din virksomhed.

Så læs med her, hvor vi giver gode råd om etablering af en professionel bestyrelse.

 

1. Etablering af bestyrelse – Gør dig klart, hvad du ønsker at bruge bestyrelsen til

Få klarlagt behov, forventninger og ønsker fra start. Jo mere afklaret du er om formålet med bestyrelsen, jo bedre kan du sammensætte den med de mest kompetente folk.

Sammensætningen af din bestyrelse skal især afspejle de områder, hvor du har behov for sparring, ekspertise og rådgivning.

Områder hvor en professionel bestyrelse eksempelvis kan yde hjælp:

  • Vækst
  • Strategi
  • Økonomi og kapitalfremskaffelse
  • Ledelse
  • Innovation

Vi samarbejder med ASNET Board, som til daglig hjælper med at finde og rekruttere bestyrelsesmedlemmer til små og mellemstore virksomheder. De kan hjælpe dig med at finde kvalificerede bestyrelsesmedlemmer.

 

2. Få etableret gode rutiner med din bestyrelse

Få lagt en plan for hvem der gør hvad, hvornår. Et årshjul kan være en god hjælp i den forbindelse.

Læg også en plan for, hvad der skal diskuteres i løbet af året. På den måde står både bestyrelsen og du, som ejer, til ansvar over for hinanden.

Når bestyrelsen er dannet og udvalgt på baggrund af dine opsatte kriterier, er det vigtigt at få etableret gode rutiner – især i forhold til rapportering med formanden, indkaldelser til møder og hvordan deling af viden foregår.

 

3. Tilpas kompetencerne til virksomhedens behov

For at en professionel bestyrelse skal give værdi, skal der være en åben og ærlig dialog om de forretningskritiske spørgsmål mellem bestyrelsen og den daglige ledelse.

Kemien er derfor også vigtig at have for øje, når man sammensætter en professionel bestyrelse.

Det er heller ikke usædvanligt at skifte ud i bestyrelsen i takt med at virksomhedens udfordringer ændrer sig. Man kan med fordel gøre bestyrelseskontrakterne tidsbegrænsede til eksempelvis ét år.

På den måde er det nemt at komme videre, når der er behov for nye kompetencer i bestyrelsen.

Leave a Reply